A jövő héten megint havazhat

2020.03.26. 13:29

Alig ért véget a hószállingózás, és alig süt ki a nap néhány napra, máris markáns lehűlés követi, írja nagy egyetértésben az Időkép.hu és az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az előrejelzések szerint hétvégén a Brit-szigetektől nyugatra egy anticiklon alakul ki, amely akadályt képez az enyhe, óceáni levegő útjába. „Keleti peremén észak felől hideg, sarkvidéki légtömegek érik el Európa nagy részét.”

Ez nagyon egyszerűen annyit jelent: hétfőre megérkezik a hideg Magyarországra is, erős, viharos szélre kell számítani. Csapadék is társulhat hozzá, ám azt még nem tudják, mennyi és pontosan mely területeken várható. „Egyes modellszámítások szerint

akár újra havazhat is

nagyobb eséllyel északon és nyugaton” – írja az Időkép.hu. A meteorológiai szolgálat hétfőre hasonlókat ígér: előrejelzésük szerint több helyen várható eső, zápor, amely havas esőben, hóba mehet át. „Az északi, északkeleti szél egyre többfelé megerősödik, főleg a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten viharos széllökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 15 fok között várható, északnyugatról délkelet felé haladva lesz egyre melegebb.”

Addig pedig csütörtökön nappal 6 és 18 fok, pénteken és szombaton nappal 14 és 19 fok között, vasárnap 13 és 18 fok között alakulhat a hőmérséklet országszerte.

Élni fogok még, amikor mind meghalunk?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!