A járvány idején is működnek a krízisközpontok

2020.03.27. 16:40

A jelenlegi veszélyhelyzetben is kérhetnek segítséget a kapcsolati erőszak áldozatai - közölte Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár pénteki online sajtótájékoztatóján az MTI tudósítása szerint.

Ez azt jelenti, hogy függetlenül a kijárási korlátozásoktól, továbbra is működnek a krízisközpontok és a titkos menedékházak, ahol jelenleg is vannak férőhelyek.

A kríziskezelő ambulanciákon megszüntették a személyes kontaktust, de az ott dolgozók továbbra is várják azoknak a jelentkezését, akik úgy érzik, hogy kapcsolati erőszak áldozataivá válhatnak. 

Boglacsik Tímea, az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat igazgatója arról tájékoztatott, hogy a korábbi hetekhez képest jelentősen többen telefonáltak, és a továbbiakban is számítani lehet rá, hogy többen hívják majd a segélyvonalat.

A nap 24 órájában ingyenesen hívható +3680205520-as telefonszámon bárki kérhet segítséget, emellett pedig országosan húsz krízisközpont, nyolc titkos menedékház, hét kríziskezelő ambulancia és huszonegy félutas ház működik. A krízisambulanciák elérhetőségei a www.aszeretetnemart.hu honlapon találhatók.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!