Vilmos
21 °C
33 °C

Karácsony: A Lánchíd mostantól az orvosok, ápolók köpenyének színét viseli

DSC 0252
2020.03.28. 13:42

A koronavírus-járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozók tiszteletére péntektől fehér díszkivilágítást kapott a Lánchíd - jelentette be a főpolgármester Facebookon.

Karácsony Gergely azt mondta, hogy a Lánchíd "apró gesztusként" péntektől az orvosok, ápolók köpenyének színét viseli. A fehér "egy újrakezdés lehetősége is, egy olyan világé, ahol azokat az embereket, akik életeket mentenek, a baj elmúltán is jobban meg fogjuk becsülni" - tette hozzá az MTI szerint. 

Azt mondta, "bár az elmúlt években hajlamosak voltunk róla megfeledkezni, de most a járvány idején mindenki számára világossá vált, hogy milyen fontosak azok az emberek, akik az egészségügyben dolgoznak". Az egész város, az egész ország egy emberként drukkol az orvosoknak, az ápolóknak és az őket segítőknek, hogy az ország legyőzhesse a járványt - fűzte hozzá.

A főpolgármester a budapestiek nevében köszönetet mondott az egészségügyben dolgozók munkájáért.

A főpolgármester azt is közölte, hogy sokféle felajánlás érkezik a fővároshoz, a Futureal-Cordia ingatlanfejlesztő cégcsoport például 50 millió forint adománnyal segíti Budapest koronavírus elleni küzdelmét. 

(Borítókép: Bődey János / Index)

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!