Villő
15 °C
29 °C

Terézvárosban három hónapig nem kell fizetniük az önkormányzattól bérlő kisvállalkozásoknak

2020.03.28. 14:39

Terézvárosban az egészség védelme, a szociálisan rászorulók ellátásának megszervezése után eljött az ideje, hogy a gazdasági szférában is lépéseket tegyünk - írta közleményben Soporni Tamás polgármester.

A momentumos politikus bejelentette, hogy az egyéni vállalkozók, a mikro-, kis- és középvállalkozások "2020. április 1. és 2020. június 30. nem kell bérleti díjat fizetnie a nem lakás célú, önkormányzati tulajdonú bérlemények után; a díjak kiszámlázását március 30-tól felfüggesztjük".

"A 2020. április 1. és 2020. június 30. közötti időszakra fizetendő – három havi – bérleti díjat az önkormányzat bérlőinek 2020. július 1-jétől kezdődően, 12 havi egyenlő részletben, késedelmi kamat- vagy pótlékmentesen kell megfizetniük" - olvasható a kerület közelményében. 

Hozzátették, hogy a járványhelyzet alakulásától függen további lépésekre is képesek a kerület vállalkozásainak fennmaradása érdekében, a korábban keletkezett bérleti díjakat, közös költségeket és közüzemi díjakat viszont a számlán megjelölt határidőig kell befizetni, mivel ezek után az önkormányzatnak is fizetési kötelezettsége van. 

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!