Ingyen ad távkonzultációs rendszert a háziorvosoknak egy magyar startup

2020.04.01. 10:25 Módosítva: 2020.04.01. 10:27

Ingyenesen biztosítja háziorvosoknak videókonzultációs rendszerét egy hazai egészségügyi startup. A MediCall saját fejlesztésű rendszerén keresztül teszi elérhetővé a telefonos- és videókonzultációt, ráadásul a járványra való tekintettel a hazai háziorvosok és pácienseik számára most ingyenes a szolgáltatást, olvasható a cég közleményében.

A járványhelyzetben a korábban természetes háziorvosi és szakorvosi ellátás nem tud zavartalanul működni. A 65 évnél idősebb orvosokat visszavonták a közvetlen orvos-beteg találkozóktól. Sok ember nem tud ilyenkor orvoshoz fordulni olyan problémákkal, amelyek bár a mindennapjainkat megkeseríthetik, mégsem életbevágóak. A konzultáció legbiztonságosabb módja ebben az időszakban a telefonos- vagy videókonzultáció lehet.

A Háziorvosok Online Szervezetével közösen készített online platformra minden háziorvos ingyenesen regisztrálhat. A cég elkészíti számukra profiljukat, majd ezután  beállíthatják az orvosok szabad időpontjaikat, melyekre a páciensek foglalni tudnak.  A páciens a MediCall weboldalán keresztül találja meg az orvost, ott fogalhat hozzá időpontot. 

A megadott időpontban az orvos elindítja a konzultációt, melyhez a páciens egy kattintással csatlakozik. A konzultáció minden eszközről,  laptopról vagy okostelefonról is működik, sem telepítést, sem különösebb technikai felkészültséget nem igényel az orvos vagy a páciens oldaláról.   Az online konzultáción a betegnek lehetősége van dokumentumok, korábbi leletek megosztására, a betegjogokat maximálisan tiszteletben tartják.  

A Medicall oldalán online szakrendelések is zajlanak, de ezek fizetős szolgáltatások.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!