Gergely
4 °C
23 °C

Zabarban mínusz 11,9 fokot mértek az éjjel

2020.04.01. 06:09

Csípős, fagyos hajnalra ébredhettünk. Országos átlagban az ilyenkor szokásosnál 9 fokkal volt hidegebb (szokásos átlag: +4 fok, mai átlag: -5 fok), így nem is csoda, hogy a minimum-hőmérséklet rekordja is könnyedén megdőlt. 

Nyírlugoson -11,7, Zabarban pedig -11,9 fokig süllyedt a hőmérséklet,

ezzel pedig közel 2 fokkal sikerült megdönteni a -10,0 fokos értéket, amelyet még 1977-ben mértek Dobogókőn, írja az MTI. 

Szerdától napközben egyébként folyamatosan melegszik az idő, éjjel viszont még maradnak a fagyok. Ma a gomolyfelhők mellett országszerte sok napsütés várható. Csapadék nem lesz, az északkeleti, keleti szél azonban helyenként megélénkülhet, írja a met.hu. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között várható, de zömében 10 fok körüli értékekre számíthatunk. Késő estére -3 és +2 fok közé csökken a hőmérséklet.

  • Csütörtökön is nagyrészt derült időre számíthatunk, inkább csak az Alföld egy részén képződhet gomolyfelhőzet. Csapadék nem lesz, a délnyugati, déli szél főként az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 15 fok között alakul.
  • Pénteken a derült időt követően a déli óráktól északnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadék nem valószínű. A szél délnyugatiról északnyugatira fordul, és több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok között várható.
  • Szombaton gomolyfelhős, napos idő várható, egy-egy zápor előfordulhat. Az északi, északkeleti szél megélénkül, főként a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti megyékben többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű.
Élni fogok még, amikor mind meghalunk?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!