11-kor tart tájékoztatót az operatív törzs Novák Katalinnal, élőben közvetítjük

2020.04.08. 09:58 Módosítva: 2020.04.08. 10:00

A koronavírus-járványért felelős operatív törzs szerda délelőtt 11 órakor tartja legújabb sajtótájékoztatóját, amit az Index főoldalán és a Facebookon is élő videóban közvetítünk. 

A szokásos gárdán kívül a szerdai tájékoztatón részt vesz Novák Katalin, a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár is, és bejelentést tesz. 

Természetesen ismét virtuális tájékoztató lesz, amire előre el kellett küldeni a kérdéseket, az Index most többek közt ezekre vár választ:

  • Pontosan hány idősotthonban van koronavírussal fertőzött lakó Magyarországon?
  • Az idősotthonokkal kapcsolatos fertőződések és karanténok miatt hány tesztet végeztek és milyen eredménnyel?
  • Összesen hány koronavírus-fertőzött egészségügyi dolgozó van jelenleg Magyarországon és közülük mennyi az orvos, illetve az ápoló/egészségügyi szakdolgozó?
  • A 25 748 magyarországi mintavétel pontosan hány emberen történt meg? A Magyarországra behozott lélegeztetőgépek invazív vagy non invazív lélegeztetőgépek? Vannak érvényes magyar tanúsítványaik? Használatba helyezték őket? Ha igen, hol?

Kérdéseink Novák Katalin család- és ifjúságvédelmi államtitkárhoz:

  • Orbán Viktor és Palkovics László családvédelmi intézkedésként említette a 13. havi nyugdíj fokozatos visszavezetését, azonban bejelentéseikből nem volt egyértelmű: plusz egyheti nyugdíj jár majd 2021-ben, majd a következő évekbben plusz 2, plusz 3, valamint plusz 4 heti, vagy az egyheti plusz marad csak meg?