Barbara, Borbála
1 °C
7 °C

Több hektáron égett az erdő Budaörsnél

DLAPE20200410101
2020.04.10. 17:33

Nagy területen, mintegy 6-7 hektáron gyulladt ki az aljnövényzet péntek délután Budaörs külterületén, a Sóska utca, a Tárogató utca és a Hold utca feletti erdős részen, írja honlapján a Katasztrófavédelem.

Az erdős területen fák törzsei is lángra kaptak. Budapestről, Törökbálintról és Érdről hivatásos, Budaörsről és Biatorbágyról önkéntes tűzoltók érkeztek nagy erőkkel a helyszínre, ahol öt, majd hét vízsugárral igyekeztek megfékezni a lángokat.

Estére több egység is befejezte a munkálatokat, a többiek az izzó, parázsló részeket próbálták felkutatni, hogy a lángok ne csaphassanak fel újra. A Katasztrófavédelem éjjel egykor jelentette be, hogy a tűzoltóknak sikerült megfékezniük a tüzet, hozzáláttak az utómunkálatokhoz.

A Biatorbágy Önkéntes Tűzoltó Egyesület a Facebook-oldalán  több felvételt is közölt  az oltási munkálatokról.

FB IMG 1586544911055
Fotó: Fotó: Biatorbágy Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az eset kapcsán az MTI-vel közölte: az aljnövényzet mellett fatuskók és cserjék is lángra kaptak, a nagy szárazság és az erős szél miatt gyorsan terjedtek a lángok, ezért a legmagasabb riasztási fokozatot rendelték el.

Ahogy korábban az Index is beszámolt róla, a fokozott erdőtűzkockázat miatt a Nébih péntektől országos tűzgyújtási tilalmat rendelt el. Idén már közel 4 ezer szabadtéri tűzeset fordult elő Magyarországon, közülük egy halálos volt, összesen csaknem 6 ezer focipályányi terület égett le.

Borítókép: Lakatos Péter / MTI