Holnap is kellemes kirándulóidő lesz. Maradjon otthon!

HUS 1372
2020.04.11. 17:33 Módosítva: 2020.04.11. 17:54

Soha nem volt még ennyire szép szombati nap az otthon maradáshoz, az ország egész területén 18-20 fok volt, a sok napsütés mellett kevés fátyol- és gomolyfelhő volt csak az égen az OMSZ adatai alapján. Vasárnap is kellemes tavaszi idő lesz, gyönge felhők nyújtanak enyhet a nap heve elől, tökéletes alkalom ez arra, hogy az ember kimenjen a kertbe, a teraszra, kinyissa az ablakot,

de amúgy a járványügyi előírásoknak megfelelően maradjon otthon!

Vasárnap elsősorban az ország északnyugati, északi felében gomolyfelhők képződnek, majd délután nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. A legtöbb napsütés az Alföldön valószínű. Vasárnap az Alpokalja fölé egy-egy zápor besodródhat, a szél délire fordul, és a Kisalföld térségében néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között alakul, de a fagyzugos tájakon gyenge fagy is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 20 és 25 fok között várható.

Hétfőn magas szintű felhőzet szűri a napsütést, eleinte csupán a keleti, északkeleti országrészben lehet alacsonyabb szintű felhőzet, arrafelé már a reggeli, délelőtti órákban kisebb eső, záporeső is előfordulhat.

Délutántól már többfelé megvastagodik a felhőzet, és az ország északi felén többfelé lehet záporeső, néhol zivatar is.

Napközben többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik a délnyugati szél, mely délutántól egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul. Élénk, erős lökések az északias szelet is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

(Borítókép: Huszti István/Index)