Kásler Miklós erdélyi munkára toborzott orvosokat

2020.04.16. 09:17
A miniszter húsvéti levelében keresett Erdélybe vágyó orvosokat. Az Emmi szerint egyetlen kórházban volt szükség pár orvosra, a Népszava azt írja, hogy a levélben ennél többről volt szó.

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője egy húsvétkor kiküldött levélben azt kérte kórházi vezetőktől, hogy mérjék fel, van-e az intézményükben olyan orvos, aki vállalna munkát Erdélyben, Sepsiszentgyörgyön és Kovászna megye más településein – írta a Népszava.

A lap szerint Kásler Miklós toborzása már csak azért is figyelemre méltó, mert március 12-én lépett életbe az a kormányrendelet, amely előírja: a járványügyi vészhelyzet miatt egészségügyi dolgozók csak az ágazati miniszterük engedélyével távozhatnak az országból.

Az Emmi jelezte: „A kormány mindig egész nemzetben gondolkodott, ezért amikor az egyik erdélyi kórház csupán rövid időre két-három aneszteziológus segítségét kérte az elvégzendő műtétekhez, akkor megkérdeztük kórházainkat, hogy van-e olyan orvos, aki segíteni tudna.”

Arról a cikkben nincs határozott információ, hogy sikerült-e önkénteseket találni a feladatra.