Most melegszik az idő, de jövő hétre megint lehűlés jön

D  VG20200415011
2020.04.16. 12:50

Igazi áprilisi mókamester az időjárás. A hét eleje a lehűlésről szólt, hajnalban néhol fagyok is voltak, de a hét vége felé elég szépen összeszedte magát a Napocska, csütörtöktől vasárnapig 20 fok fölé is emelkedik a hőmérséklet az előrejelzések szerint. 

Pénteken lesz a legmagasabb a nappali hőmérséklet, 21 és 26 fok közötti értékekre számítanak a meteorológusok.  

Vasárnap már némi csapadék is jöhet (zápor), a jövő héten pedig egy újabb lehűlés. A jövő heti lehűlés várhatóan már nem lesz annyira hideg, mint ennek a hétnek az elején volt, mínuszokra már nem kell számítani, de így is csak 11 és 17 fok közötti legmagasabb hőmérséklet várható napközben.

Az április tehát hozza a szokásos formáját, változékony, nem unalmas, kicsit kiszámíthatatlan, pajkos, vicceskedő, néha meleg, néha hideg, néha borongós, de biztosak lehetünk benne, hogy nem rosszindulatú. És amúgy sem létezik olyan, hogy április, ezt csak mi, emberek találtuk ki, mert én például még sosem találkoztam vele, csak a naptárban.

De ahelyett, hogy most összevissza írogatnék minden hülyeséget, inkább csak annyit mondok: Győrfi Pál legyen mindannyiunkkal, erőt, egészséget mindenkinek!

Maradjanak otthon! Akkor is, ha már halálosan unják!

(Borítókép Deres növény Nagykanizsa közelében a Principális-völgyben 2020. április 15-én hajnalban. Fotó: MTI/Varga György)