Ármin, Pálma
8 °C
28 °C

Molotov-koktéllal vírusmentesített volna egy angyalföldi üzletet egy férfi

2020.04.26. 13:32 Módosítva: 2020.04.26. 16:03

Letartóztatták azt a férfit, aki azzal fenyegetett, hogy robbantással vírusmentesít egy angyalföldi üzletben. A férfi egy áruházban levők számának csökkentésére akarta kényszeríteni a rendőrséget, ellenkező estre pedig robbantást helyezett kilátásba – fogalmaz az ügyészség.

Az ötvennégy éves férfi április 23-án délután felhívta a 112-es segélyhívó számon a rendőrséget, és előadta, hogy egy XIII. kerületi áruházban túl sokan tartózkodnak. A férfi azzal fenyegetett, hogy

ha a rendőrség két napon belül nem intézkedik, akkor egy Molotov koktéllal elintézi, hogy kevesebben legyenek az üzletben, mert nem tűri a tömeget az angyalföldi áruházakban, és elintézi a vírusmentességet.

A telefonáló nem sokkal később személyesen megjelent a boltnál, és annak falára alkoholos filctollal gyalázkodó kifejezéseket írt.

A rendőrség azonosította a férfit, és gyanúsítottként hallgatta ki terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette és falfirkálással elkövetett rongálás vétsége miatt, majd előterjesztést tett a letartóztatására.

A Fővárosi Főügyészség indítványozta a férfi letartóztatását. A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója – osztva az ügyészség álláspontját – a mai napon, egy hónapra elrendelte a legsúlyosabb kényszerintézkedést. A végzés nem végleges.