Karácsony a sebességkorlátozásról: Az én apukám egy este nem jött haza

2020.04.28. 21:36 Módosítva: 2020.04.28. 23:05

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a népjóléti bizottság ülése után adott interjút az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Karácsony arról beszélt, hogy elmaradt a várt áttörés, hogy a főváros és a kormány elkezd érdemben beszélgetni nem következett be, de „mindenki szóban nagyon az együttműködés mellett állt ki, ez mondjuk fél siker”.

Afelől sem tudott dűlőre jutni a két oldal, hogy kinek mi a feladata (egy ideje már az idősotthonokban történt megbetegedések miatt vitatkozik a kormány és a fenntartó főváros, hogy miért ki a felelős.) Karácsony szerint Budapesten továbbra is magas a fertőzésveszély, és nem állnak a rendelkezésére olyan tények, amelyek alapján könnyítést tudna elrendelni. 

Karácsony beszélt a Budapestre tervezett sebességkorlátozásról is, miszerint 70-ről 50-re, 50-ről pedig harmincra csökkentenék a megengedett legnagyobb sebességet a város útjain.

A főpolgármester azt szeretné, ha egy ember sem halna meg közlekedési balesetben, szerinte a sűrűn lakott részeken csillapítani kéne a forgalmat, ahogyan ez már Tarlós István mobilitási tervében is szerepelt. Karácsony azt is elmondta, hogy személyes ügye is a halálos közeledési balesetek csökkentése, ugyanis édesapja így vesztette az életét. 

A teljes műsor alább tekinthető meg: