II. kerületiek albérleti díjra 30 ezer, gondozásra 50 ezer forintos támogatást igényelhetnek

2020.05.03. 08:38

Albérletdíj-, bérpótló és gondozási támogatás is igényelhető a koronavírus miatt a II. kerületben - közölte a kerülte polgármestere, Örsi Gergely a Facebookon.

A világjárvány miatt növelték ezen kívül a hátralékkezelési támogatásba bevonható tartozás mértékét, az eseti gyógyszertámogatás, és az eseti létfenntartási támogatás egyszeri összegét is a II. kerületi önkormányzat honlapja szerint.

Bérpótló támogatásra az a kerületi lakos jogosult,

  • akinek a munkaviszonya vagy egyéb kereseti lehetősége a veszélyhelyzet kihirdetése után szűnt meg,
  • aki nem kap táppénzt,
  • és akinek a családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a 75 ezer forintot (egyedül élő, vagy gyermekét egyedül nevelő szülő esetén pedig a 85 ezer forintot).

Gondozási támogatást is igényelhetnek azok, akik II. kerületi lakcímmel rendelkeznek és olyan hozzátartozókat ápolják otthon, aki szintén kerületi lakos és a kórházi kezelését az április 7. és április 30. közötti időszakban, a járványügyi helyzet miatt szüntették meg, de azóta is gondozásra szorul. A gondozási támogatás havi összege 50 ezer forint, ennek részletei itt érhetők el >>>

Az albérletidíj-támogatás havi összege 30 ezer forint, ezt azok igényelhetik,

  • akiknek már a veszélyhelyzet kihirdetése előtt is volt II. kerületi lakcímük és bérleti szerződésük,
  • akiknek a veszélyhelyzet miatt van jövedelemkiesésük, ezért nem tudják fizetni az albérleti díjukat,
  • akiknek a családjában az főre jutó havi nettó jövedelem nem haladhatja meg a 85 ezer forintot (egyedül élő esetén a 100 ezer forintot).