Idős nőt vertek át Szegeden, majd elloptak tőle kétmillió forintot

2020.05.04. 10:25 Módosítva: 2020.05.04. 20:19

Letartóztatást kért a Csongrád Megyei Főügyészség egy szegedi nőre, aki április 30-án arra vett rá egy 70 éves asszonyt, hogy vegye ki banki megtakarításait, majd kifosztották. A gyanú szerint a nő két társával április 30-án az egyik szegedi közterületen megszólította a 70. életévében levő nőt, és beszélgetni kezdtek vele, írja közleményében a Csongrád Megyei Főügyészség.

A beszélgetés során megkérdezték tőle, hogy mennyi megtakarított pénze van, illetve azt is közölték vele, hogy a koronavírus miatt hamarosan be fognak csődölni a bankok és pont a sértett bankja az, ami lehet, hogy a jövő héten már erre a sorsra jut. Azt tanácsolták neki, hogy vegye ki a pénzét a bankból, majd felajánlották, hogy a bankba, majd ezután hazaviszik autóval. A nő elfogadta a felajánlott segítséget, majd kivette 2 millió megtakarítását az egyik szegedi bankfiókból.

Ezután a nő és társai hazavitték az idős asszonyt,

majd közölték vele, hogy rontás van rajta és azt leveszik – így jutottak be a lakásába. A rontáslevételre hivatkozva kb. 1,5 órát töltöttek a lakásban. A bankból felvett pénzt végül az asszony figyelmetlenségét kihasználva eltulajdonították.

Az ügyben a bűncselekmény felismerésére és elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére csoportosan elkövetett kifosztás bűntette miatt indult eljárás.