Tucatszámra lopta a vécépapírt a Belügyminisztériumból

2020.05.13. 18:11 Módosítva: 2020.05.13. 19:38

Hatvan guriga vécépapír, 12 csomag fénymásolópapír és 11 csomag kéztörlő került elő egy festőként dolgozó tolvaj öltözőszekrényéből a Belügyminisztérium ötödik kerületi épületében. Sőt, a rendőrség beszámolója szerint a lopott holmik nem szimplán előkerültek, hanem egyenesen kidőltek, egész pontosan „a kövezetre borultak” a szekrényből.

Police.hu szerdai híre rendkívül érzékletesen, szinte regénybeillően írja le a leleplezést is: „A Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársainak jelenlétében nyittatták ki 2020. április 15-én K. Lászlóval öltözőszekrényét a Belügyminisztérium Budapest V., József Attila utca 2-4. szám alatti épületegyüttesének alagsorában.”

Ezután – a rendőrségi zsargonhoz továbbra is ragaszkodva – így folytatják: „Az 57 éves budapesti férfi azt követően került a Nemzeti Védelmi Szolgálat célkeresztjébe, hogy a Belügyminisztérium nem talált elfogadható okot a tisztító- és fertőtlenítőszerek, a higiéniás termékek és a fénymásolópapír-felhasználás folyamatos növekedésére.”

Az épületben a Közbeszerzési és Ellátó Főigazgatóság festőjeként dolgozó férfi lakásán ezután házkutatást tartottak, ahol „szintén nem a mindennapi használathoz igazodó mennyiségben” foglaltak le mosogatószert, légfrissítőt és fénymásolópapírt.

László ezután beismerte, hogy a Belügyminisztérium illemhelyeiről, kiskonyháiból és egyes szekrényeiből rendszeresen elemelte az oda kihelyezett adagokat, amelyeket aztán egy fénymásolóüzlet tulajdonosának, valamint egy kollégájának passzolt tovább.

A budapesti férfit most üzletszerűen elkövetett lopással, két ismerősét pedig üzletszerűen elkövetett orgazdasággal gyanúsítják. Egyikük – egy 58 éves férfi – nem tett vallomást, nem élt panasszal a gyanúsítás ellen, a másik – egy 54 éves nő – viszont tagadta a vádakat.

Közben a két férfi jelezte, hogy mindketten készek az okozott kárt megtéríteni.