Kétszer is betört egy II. kerületi házba a símaszkos, parókás férfi, 16 évet is kaphat

2020.05.15. 10:32

Símaszkban, fegyvernek látszó tárggyal ment betörni egy 39 éves férfi a II. kerületbe február 6-án éjszaka. Már épp végzett a családi házban, összekészítette, amit el akart lopni, amikor pechjére hazaért az ott lakó férfi. A támadó azonban nem jött zavarba, megfenyegette a férfit, és a fegyvernek látszó tárggyal arra kényszerítette, hogy adja át a pénzét. 

A sértett egymillió forintot adott át, a rabló pedig a pénzzel együtt távozott. 

Felbuzdulva a sikerén május 13-án visszatért a helyszínre, új álruhában, hosszú vörös parókában, ugyanazzal a tárggyal. Megvárta, hogy hazaérjen a férfi, és ismét elkezdte fenyegetni, hogy adja át a pénzt, ám a sértett segítségért kiabált, mire a vádlott megijedt, és elmenekült. 

Pár nap múlva elfogták a rendőrök, őrizetbe vették, majd letartóztatásba került. Az ügyészség fegyveresen elkövetett rablás, minősített magánlaksértés és a személyi szabadság megsértésének bűntette miatt nyújtott be vádiratot.

Indítványozták, hogy a bíróság a férfit - ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról - tizenhat év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélje, valamint állapítsák meg, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra. A vádlott többszörösen visszaeső, jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztését tölti, írja az ügyészség pénteki közleményében