Feljelentené magát rémhírterjesztésért Bencsik János

2020.05.17. 09:59 Módosítva: 2020.05.17. 11:32

„A használhatatlan kínai védőfelszereléseket leleplező videómat 72 órája hoztam nyilvánosságra. Azóta több mint 600 ezer emberhez jutott el, óriási felháborodást kiváltva. A riportban bemutatott tényeket eddig senki nem tudta vagy akarta megcáfolni, ám ez nem akadályozta meg a Fidesz Facebook-trolljait, valamint az érintett fideszes kórházigazgatót, hogy hazugsággal és manipulációval vádoljanak meg” – kezdi közleményét Bencsik János független országgyűlési képviselő.

Bencsik emlékeztetett arra, hogy Dr. Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház vezetője péntek este „valótlan állításoknak¨ nevezte a riportban elhangzottakat. „Ennek ellenére nincs tudomásom arról, hogy a három napja elérhető videóm miatt bárki feljelentett volna” – írta Bencsik, aki úgy döntött: magát jelenti fel.

„Úgy döntöttem, megkönnyítem Ralovich úr dolgát, és ügyvéd segítségével megírattam magam ellen egy feljelentést rémhírterjesztés miatt. Nincs más dolga, mint aláírni és postára adni. Hogy biztosra menjek, a levelet Polt Péter legfőbb ügyésznek címeztem, aki eddig sem habozott a Fidesz keze alá dolgozni. Ha tehát valóban hazugság mindaz, amit a videómban bemutattam, csak le kell folytatni a nyomozást, és kiderül az igazság. A mentelmi jogomról természetesen kész vagyok önként lemondani” – így a képviselő.

Bencsik azt is írta: ha sem Ralovich, sem más nem tesz ellene feljelentést, akkor azt beismerő vallomásnak fogja tekinteni. Ami szerinte azt jelenti, hogy pontosan tisztában vannak azzal, hogy milyen kevés védelmet nyújtanak ezek a védőeszközök a vírus ellen, és milyen veszélynek teszik ki magukat az ott dolgozó orvosok és nővérek.

Közleményében Bencsik arról is beszámolt, hogy Kásler Miklóst politikai felelősként megnevezve pénteken feljelentést tett foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény tárgyában. Ezt az ORFK a jogszabályok szerint illetékes Budapesti Rendőr-főkapitányság részére továbbította „további intézkedések megtétele céljából”.  • Bérelnék
  • Bankszámla