Erik, Alexandra
EUR 382,20 Ft
USD 363,27 Ft
9 °C
23 °C

Megrúgtak egy rendőrnőt a Clark Ádám téren - egy labdával

2020.05.18. 19:43
Labdával elkövetett hivatalos személy elleni erőszakká fajult a Clark Ádám téri dudálós tüntetés hétfő délután.

Ismét dudálós tüntetést tartottak délután a Clark Ádám téren. A rendőrségi honlap szerint a be nem jelentett gyűlés egyik résztvevője egy labdával szándékosan megrúgta a BRFK rendőrnőjét. Ezért a férfit a rendőrök a helyszínen elfogták és hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A dudálós tüntetéseket Hadházy Ákos független parlamenti képviselő szervezi.  A demonstráció célja alapvetően a Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter által elrendelt 60 százalékos kórházi ágyfelszabadítás és a koronavírus-törvény elleni tiltakozás volt. Azért választották a Clark Ádám teret, hogy Orbán Viktor is hallja a dudaszót a Várban.

A hétfői tüntetésről Hadházy a közösségi oldalán azt írta:

Sokat változott a rendőrség hozzáállása. Az elején az indokolatlan kürthasználat miatt büntettek (törvénytelenül), aztán a kijárási korlátozás megszegéséért (törvénytelenül), mára eljutottak odáig, hogy meg sem mondták.

A legutóbbi tüntetésről készült  videónkat itt tudja megnézni .

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek