Szerdától látogatható a Fővárosi Állat- és Növénykert

2020.05.18. 11:21

A vasárnap éjféltől hatályba lépett fővárosi enyhítés után bejelentette az újranyitást a Budakeszi Vadaspark. A látogatóktól többek között azt kérik, hogy lehetőség szerint viseljenek orrot és szájat eltakaró védőfelszerelést, jegyet pedig lehetőleg készpénzmentes fizetési móddal vegyenek, és közleményükben felhívják a figyelmet arra, hogy kötelező a 1,5 méteres távolság megtartása azoktól a látogatóktól, akik külön háztartásban élnek. Az állatbemutatók és állatsimogatók (a kecskesimogató kivételével) zárva tartanak, a frekventált pontokon pedig kézfertőtlenítőket helyeznek ki.

Hétfőn döntött a nyitásról a Fővárosi Állat- és Növénykert is: a közlemény szerint szerdától már nyitva tartanak. Naponta legfeljebb 2500 jegyet értékesítenek majd a kezdetben, ezeket kizárólag online lehet megvásárolni, hogy a sorban állást elkerüljék. A beltéri bemutatóhelyek, állatházak egyelőre zárva maradnak, nem nyit meg a Holnemvolt Vár teljes területe sem. Elmaradnak a látványetetések, állattréningek is. Az állatkert területén javasolt a szájmaszk viselése, folyamatosan gondoskodnak kézfertőtlenítők utánpótlásáról a mosdóknál, kézmosóhelyeknél. 

  • Újraindulnak a városi séták is: a Magyar Sétaszövetség közleményében azt írja, kizárólag olyan helyen tartanak sétát, ahol biztosítható a másfél méteres védőtávolság. A séták készpénzmentes szervezésben zajlanak, javasolt a maszk viselése, zárt térben pedig kötelező. A maximális létszámot úgy korlátozzák, hogy a biztonsági előírások betarthatóak legyenek.
  • Újra látogatható a Nemzeti Botanikus Kert is, Vácrátóton, ahol a sorbaállásnál a járdára festett mintákkal igyekeznek segíteni a látogatókat a kötelező másfél méter betartásában. A csoportos foglalkozások elmaradnak, és csak a szabadtéri rész látogatható. Az egymás melletti elhaladásnál, illetve a jegypénztárnál kötelező a maszk viselése.