Két rendőr vezetett le egy szülést a Blaha Lujza téren

2020.05.24. 22:59

A Készenléti Rendőrség két járőre vezetett le egy szülést a budapesti Blaha Lujza tér villamosmegállójában, írja a Police.hu.

Papp Benjámin főtörzsörmestert és Berkes Alexandra őrmestert járókelők intették le vasárnap este hét óra körül a Blaha Lujza téri 4-6-os villamosmegállónál jártak. Egy félig eszméletlen állapotban lévő fiatal nőhöz hívták őket. Az erős fájdalmakkal küzdő asszony a padon ülve vajúdott. A két rendőr táskáját a feje alá téve azonnal lefektette a nőt, akinek ekkor már tolófájdalmai voltak. Mikor levették róla alsóruházatát, a kisbaba feje már kilátszódott.

Az őrmester a szülő asszony kezét fogta, és bátorította őt a kitolási szakaszban, míg járőrtársa az utolsó nyomásnál kihúzta a csecsemőt a szülőcsatornából. A percek alatt megszületett kisbaba és édesanyja ellátását átvették az időközben helyszínre érkezett mentősök, akik mindkettőjüket a SOTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára szállították. A szülés akadálymentes levezetésében a helyszínt a BRFK járőrei biztosították.

A 36. hétre született 2444 gramm súlyú és 47 cm hosszú kisfiú a Noel nevet kapta. Ő is és édesanyja is jól van.  • Bérelnék
  • Bankszámla