Előd
10 °C
16 °C

Jó hírnevet sértett Csongrád megyében Márki-Zay Péter

2020.05.27. 10:13

Hódmezővásárhely polgármesterét 400-400 ezer forintos sérelemdíj megfizetésére kötelezte és eltiltotta a további jogsértéstől a Szegedi Ítélőtábla, miután megsértette dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és dr. Holubán Csilla járási hivatalvezető jó hírnevét, írja közleményében a Csongrád Megyei Kormányhivatal. 

A jogerős ítéletről a kormányhivatal sajtószolgálata azt írja, hogy Márki-Zay valótlanul állította azt egy Facebok-bejegyzésben, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és a Szegedi Járási Hivatal vezetője úgy adtak olasz szemét behozatalára engedélyt, hogy tisztában voltak ennek káros következményeivel. Azt is állította: „döntésükkel hozzájárultak a vásárhelyi gyermekek mérgezéséhez, ezért a legfőbb ügyész vádat emel ellenük különös kegyetlenséggel elkövetett tömeggyilkosságért”.

Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és dr. Holubán Csilla járási hivatalvezető a részükre megítélt 400-400 ezer forint sérelemdíjat a hódmezővásárhelyi kórház részére, jótékony adományként ajánlják fel. A hódmezővásárhelyi polgármesternek 15 napon belül kell megfizetnie a sérelemdíjat.

Márki-Zay a Facebookon reagált az ítéletre: azt írja, számára már az elsőfokú döntés is érthetetlen volt, és most nagyrészt megerősítette a másodfokon ítélkező illetékes ítélőtábla. Tájékoztatása szerint a bíróság tárgyalás megtartása, és a koronatanú meghallgatása nélkül döntött. Amint az a csatolt dokumentumokból és Márki-Zay írásából is kiderül, a felperesek becsületsértésért is pereltek, ám az ítélőtábla megsemmisítette az elsőfokú bíróság becsületsértési ítéletét, mivel az jogilag téves volt. Márki-Zay a tavalyi kampány során közzétett Facebook-bejegyzésekben ironikusan három, egymást kizáró lehetőséget ismertetett, és szerinte nem tényként állítja, hogy az egyik felperes szándékosan meg akarná mérgezni saját gyermekét.

Mint írja, a jogerős döntés miatt át fogja utalni a 800 ezer forintos sérelemdíjat a felpreseknek

– ezt csakis az Önök által decemberben nyújtott anyagi támogatásból tudom megtenni. Egyúttal örömmel olvastam, hogy ők ezt a pénzt a vásárhelyi kórháznak utalják majd tovább. Ezt minden vásárhelyi nevében KÖSZÖNÖM.

 – teszi hozzá.