Karácsony: Micsoda semmirekellő szívtelenség ez

2020.06.10. 09:28

Mint arról kedden beszámoltunk, a kormányhivatal nem engedi, hogy a Városházán szállásolják el a hajléktalanokat.

Nem késlekedett sokáig Karácsony Gergely főpolgármester válasza sem, a közösségi oldalán szívtelensemmirekellőzte le a Fideszt:

Micsoda semmirekellő szívtelenség ez. Még a járvány sem hív elő belőlük semmiféle együttérzést, szolidaritást, belátást? Semmit? Nem áll le a Fidesz a legkiszolgáltatottabb, leggyámoltalanabb emberek elleni hajszával. 

A bejegyzés szerint a csepeli fideszes polgármester és a belvárosi Fidesz-szervezet után most „a politikai hecckampányokhoz nem először asszisztáló” fővárosi kormányhivatal akarja tovább növelni a hajléktalan emberek kiszolgáltatottságát. „Nehéz máshogy olvasni azt a határozatot, amellyel meg akarják tiltani, hogy a saját épületünkben, a Főpolgármesteri Hivatalnak otthont adó Városházán alakítsunk ki átmeneti hajléktalanszállót” – tette hozzá Karácsony.

A tervezett hajléktalanszálló a Városháza alagsorában
A tervezett hajléktalanszálló a Városháza alagsorában
Fotó: Tenczer Gábor / Index

A hajléktalanszálló (átmeneti szállás) a járvány esetleges második szakaszára készülve készül a Városházának abban a helyiségében, amely később a Budapest Galériának ad majd otthont. A főpolgármester szerint a kormányhivatal mondvacsinált indokokkal meg akarja ezt akadályozni. 

A legátlátszóbb hazugság, amikor hajléktalanoktól a turistákat óvják. A turistákat, akik pont a járvány miatt nincsenek a városban. A határozatot természetesen megtámadjuk, a szállót kialakítjuk, a hajléktalanokat pedig megóvjuk nem csak a járványtól, de a szívtelenség és az érzéketlenség politikájának képviselőitől is

– zárta posztját Karácsony.