Illegális gyorsulási versenyek ellen akcióztak a rendőrök Budapesten

2020.06.18. 14:25

A komplex ellenőrzést tartottak a rendőrök június 11. és június 13. között, hogy kiszűrjék az illegális gyorsulási versenyzőket, valamint vizsgálták az autók engedély nélküli átalakítását is. 

Az akció ideje alatt 24 autós lépte túl a sebességhatárt, volt olyan, aki 70 km/h helyett 126 km/h-val repesztett a Soroksári úton. Egy 18 éves sofőrről kiderült, hogy soha nem volt vezetői engedélye, a Nagykőrösi úton állították meg a rendőrök, amikor 50 helyett 106-tal vezetett egy autót. A 18 éves férfi az ellenőrzés után gyalog volt kénytelen folytatni az útját.

11 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, abból hét esetben engedély nélküli átalakítás miatt bírságoltak meg a gépjármű-tulajdonost, négy ember pedig közigazgatási bírságot kapott.

A rendőrök a Várkert Bazár és a Lurdy Ház környékén is fokozottan ellenőrizték a közlekedőket, és kiemelt figyelmet fordítottak a „jogellenes gyorsulási futamok” visszaszorítására.

Azt ígérik, az ellenőrzéseket továbbra is folytatni fogják az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekében.  • Hírek
  • Hírek