Előzetes letartóztatásba került a nő, aki szülés után egy bokor alatt hagyta a gyerekét

2020.06.22. 06:12

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a nőt, aki megszülte gyermekét, majd egy szántóföld közelében egy bokor alatt hagyta ellátatlanul, írja az Atv.hu. A csecsemő meghalt. Vasárnap számoltunk be az esetről: csecsemőholttestet találtak csütörtökön a Heves megyei Tarnaméra külterületén. A nyomozás adatai szerint a 35 éves halmajugrai nő szülés után magára hagyta a gyereket, az elsődleges orvosi vélemény alapján azért vesztette életét a kétnapos csecsemő, mert nem látta el az édesanya.

A rendőrök kihallgatták a nőt, őrizetbe vették, és eljárást indítottak ellene emberölés gyanúja miatt, továbbá indítványozták a letartóztatását. A letartóztatásra vonatkozó javaslatot vasárnap tárgyalták az egri bíróságon, a nőt távmeghallgatással hallgatták meg. Majd elrendelték az előzetes letartóztatást.

A csatornának az Egri Törvényszék szóvivője úgy nyilatkozott, a bíróság "a döntés meghozatala során figyelemmel volt arra, hogy ez egy kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény. Figyelemmel volt az elkövetés körülményeire, valamint a gyanúsított személyi körülményeire, illetve arra is, hogy jelen cselekmény esetén, akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható."

A halmajugrai nőt a bíróság letartóztatta, ezt az ügyész és a védő is elfogadott, így a döntés jogerős.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport