Vencel
10 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Hétvégén berobban a nyár, 33 fok is lesz

2020.06.24. 15:02 Módosítva: 2020.06.24. 15:36

Vasárnapig berobban a nyár: 28-34 fok, heves zivatarok, jégeső, felhőszakadás - fogalmazta meg legfrissebb előrejelzésében a Metkép.hu.

Hasonlókat ír az Időkép is, hogy hétvégén főleg délen/délnyugaton már kánikulára lehet számítani, bár ők egyelőre 33 fokban maximalizálnak. 

A hét második felében egyre melegebb lesz, elbúcsúzhatunk a hétvégén délen 32-33 fok is lehet - írják. Záporok, zivatarok főként északon és keleten lehetnek.

szabea93-szombat.jpg-2020-06-24-10-56-28
Fotó: Időkép.hu

Csütörtökön a napos időszakok mellett főként keleten, északkeleten és nyugaton alakulhatnak ki záporok, egy-egy zivatar is. A szél a korábbiakhoz képest jelentősen legyengül, délután már 24-29 fok lehet.

Pénteken délen és nyugaton csak néhol, máshol több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok. Hevesebb zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel. A délies szél zivataroktól függetlenül is sokfelé lesz élénk. Tovább melegszik az idő, a csúcshőmérséklet már 25 és 32 fok között alakul, a legmelegebb délen, délnyugaton lesz. Zivatarokat követően viszont átmenetileg több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

A hétvége ezúttal az igazi nyár jegyében fog telni. A napsütést északon és keleten zavarhatja több gomolyfelhő, főként ezeken a tájakon alakulhatnak ki elszórtan záporok, zivatarok. Délen, délnyugaton alig lesz felhő az égen. Az északi-északkeleti tájak kivételével beköszönt a kánikula, délutánonként 27-33 fokra van kilátás. A legmelegebb továbbra is délen, délnyugaton lesz.

24-25 fokra melegszik a Balaton

A Balatonnál is igazi strandidőt jósol az Időkép, sok napsütéssel, csak néhol zavarhatja meg kis eséllyel egy-egy átmeneti zápor, de nem ez lesz a jellemző. A tó jelenleg 19 fokos vize

hétvégére 24-25 fok köré melegedhet.

Az UV-sugárzás a napos időszakokban 10 és 16 óra között többfelé nagyon erős, helyenként extrém erős lehet, így mindenképpen gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről. 

A kánikulának hétfőn egy északnyugatról érkező hidegfront vethet véget.