Megverték és kirabolták az egyedül élő idős férfit Nyíregyházán

2020.06.25. 20:03 Módosítva: 2020.06.25. 21:48

Több év börtönbüntetésre ítéltek három férfit, akik tavaly januárban bántalmaztak és kiraboltak egy egyedül élő idős férfit Nyíregyházán. 

Átmásztak a kerítésen, a nyitott ajtón bementek a házba, majd a 76 éves férfit ököllel több alkalommal arcul ütötték, a kezét pedig hátracsavarták.

A két támadó – miközben harmadik társuk az ajtó előtt figyelt – 40 ezer forint készpénzt, fényképezőgépet, mobiltelefont, pénzérméket és egy emlékérmet lopott el. 

Az idős férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a Nyíregyházi Járásbíróság közleménye szerint csupán a véletlenen múlt, hogy nem sérült meg súlyosabban.

Az elsőrendű vádlottat tizenkét év fegyházra ítélték, mert súlyosító körülmény volt a büntetett előélete, és hogy nem először követett el bűncselekményt, utoljára 2017-ben szabadult a börtönből. 

Társa hét és fél év fegyházbüntetést kapott. Bár ő büntetlen előéletű, rablás miatt korábban már négy évre javítóintézetbe került, ahonnan 2018 novemberében bocsátották el ideiglenesen. Harmadik társukra másfél év börtönt szabott ki a bíróság, esetében enyhítő körülményként értékelték, hogy beismerő vallomást tett.

Az ítélet nem jogerős, a vádlottak és védőik enyhítés miatt fellebbeznek, míg az ügyészség három nap gondolkodási időt kért. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport