Lányokat futtatott külföldön, a befolyó pénzt meg hazaküldte a dédnagymamának

2020.06.25. 09:36

Egy 18 éves, hozzá érzelmileg kötődő, naiv, befolyásolható személyiségű lányt vett rá arra egy szegedi férfi, hogy dolgozzon prostituáltként, mert azzal majd jól keres, és a befolyó pénzből megalapozhatják a szülőktől különálló közös életüket. Ezután együtt Németországba utaztak, ahol a lány 2017 nyarán több mint egy héten át dolgozott prostituáltként, amit a férfi szervezett. Aztán az abból származó pénz nagy részét felélték.

A férfi ezzel egy időben elhatározta, hogy egy másik vele szintén – párhuzamosan – érzelmi viszonyban álló, de már prostitúcióból élő nő tevékenységét is felügyelni fogja. Ennek érdekében a nőt több alkalommal életveszélyesen megfenyegette, majd a két nőt egyszerre futtatta előbb Németországban, majd Dániában. A nők egyike egészségügyi problémák miatt 2017 augusztusáig, míg a másik 2018 márciusáig folytatta a szexuális szolgáltatást.

A férfi a befolyó pénz egy részét, mintegy 400 000 forintot a dédnagymamájának utalta, aki ismerve annak eredetét, rendszeresen felvette azt Szegeden. Az Ügyészség.hu híre szerint a férfi az előállítását megelőzően kokaint fogyasztott.

A szegedi férfit kitartottság, fenyegetéssel és üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem, kerítés és kábítószerrel visszaélés miatt, a dédnagyszülőt pedig pénzmosás bűntettével vádolják.