Életfogytig tartó szabadságvesztést kapott a békásmegyeri óvónő gyilkosa

2020.06.29. 09:57

Életfogytig tartó szabadságvesztést kapott az a 69 éves férfi, aki 2018 novemberében előre kitervelten, több lövéssel megölt egy békásmegyeri óvónőt.

A jogerős BÍRÓSÁGi DÖNTÉS szerint A FÉRFI legkorábban 25 ÉV ELTELTÉVEL, 92 ÉVES korában KERÜLHET FELTÉTELES SZABADSÁGRA.

A férfi a vádirat szerint gyakorlott lövőnek számított, egyesületi tag volt, és versenyeken is részt vett. Együtt élt a lányával és a lánya élettársával, miután azonban a 67 éves férfi elfogadó magatartása megváltozott, a fiatalok elköltöztek az élettárs családjához.

Az édesapa nehezen viselte a kialakult helyzetet, úgy érezte, hogy lányát elvették tőle, és ezért leendő vejének édesanyját hibáztatta.  2018 egyik novemberi hajnalán magához vette sportlövőként engedéllyel tartott maroklőfegyverét, majd kocsijával ahhoz a családi házhoz hajtott, ahol akkor már lánya, annak élettársa és élettársának édesanyja is lakott.

Amikor meglátta az óvónőt, négyszer rálőtt, a nő még a helyszínen életét vesztette.

Ezután elmenekült, majd az autóban öngyilkossági szándékkal inzulint és morfiumot adott be magának, a rendőrök azonban elfogták, és kórházba szállíttatták.

A Fővárosi Törvényszék 2019 decemberében első fokon 20 év fegyházbüntetést ítélt meg, de a fellebbezés után jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta az elkövetőt.