László
21 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Késsel vágta fejbe a vendéget a gíroszos

2020.07.03. 09:21

Tizenhárom centis vágást ejtett egy gíroszos az egyik vendég fején, amikor társasága szóváltásba keveredett a gyorséttermessel.

Az eset még 2018 júliusában történt, amikor egy társaság tért be egy 9. kerületi gíroszoshoz. Egyikük elégedetlen volt a kiszolgálással, ezért a panaszkönyvet kérte, ám a szakács nem adta át a kért iratot. Az ügy szóváltásba torkollott, a társaság távozott, amely közben egyikük egy fóliatekercset dobott a szakácshoz.

A 27 éves szakács válaszul a gírosz szeletelésére szolgáló, hosszú késsel fejbe vágta a férfit. Annak fejbőre homloktól a halántékáig felnyílt. 

Az ügyben eljáró Fővárosi Főügyészség megállapította, hogy bár a seb 8 napon belül gyógyult, de a kés használata olyan veszélyt hordozott, amely miatt életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. 

A vádlott szabadlábon védekezik, a bírósági ülésen történő beismerése és a tárgyalás jogáról lemondása esetére az ügyészség a vádiratban 2 év 4 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a bíróságnál.