Megszűnt a Gellért fürdőben a gyógykezelés, az úgynevezett nappali kórház

DBZOL20160321015
2020.07.04. 18:51

Olvasónk jelzése alapján megszüntették az úgynevezett nappali kórházat a Gellért fürdőben. A nappali kórház az úgynevezett "komplex fürdőgyógyászati ellátás" köznapi neve, ez a szolgáltatás reumatológus szakorvosi beutalóval vehető igénybe, és különböző reumatológiai, fizikoterápiás, ortopéd, mozgásszervi rehabilitációs kezeléseket jelent tébé-támogatással.

Ilyen ellátás eddig a Széchenyi, a Szt. Lukács és a Gellért fürdőkben volt. 

Megkérdeztük a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-t, hogy pontosan mi történt. A válaszuk szerint a járványhelyzet idején bezártak a fürdők, amelyek most július 1-ével elkezdtek újranyitni, kinyitott például a Széchenyi Gyógyfürdő, a Rudas Gyógyfürdő és a Szt. Lukács Gyógyfürdő is. A Széchenyiben és a Lukácsban vissza is állt a "nappali kórház". 

Ám, és itt jön a lényeg,

a Szt. Gellért Gyógyfürdő megnyitása még nem történt meg és minél előbb szerettük volna a koronavírus-járvány ideje alatt félbemaradt kúrákkal rendelkező vendégeink részére a gyógyszolgáltatásokat folytatni, ezért a betegek átirányításra kerültek, illetve kerülnek a Szt. Lukács fürdőbe, ahol teljes körű gyógyászati ellátással várjuk őket.

Ami pedig a jövőt és a nyitást illeti, egyelőre nincs konkrétum, az írásbeli válasz szerint a Szt. Gellért Gyógyfürdő és a Szt. Gellért szálloda sorsa az 1918-as nyitás óta szorosan összefonódik, és tekintettel arra, hogy a szálló felújításának terve napirendre került,

"társaságunk is vizsgálja a fürdő felújításának lehetőségét és ennek függvényében fogunk dönteni a fürdő és ezen belül a komplex gyógyászati részleg újranyitásáról is."

(Borítókép: Látogatók a Gellért Gyógyfürdő és Uszodában 2016. március 21-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)