Mozgásképtelen élettársára gyújtotta a házat egy mányi nő

2020.07.07. 11:32

Hétfőn este egy nő felgyújtotta mányi lakását, benne a gondozásra szoruló idős élettársával, akit a szomszédok menekítettek ki az égő lakásból, írja a Police.hu.

N3848748
Fotó: police.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra hétfő este 21 óra 19 perckor érkezett a bejelentés, hogy Mányon kigyulladt egy családi ház. A rendőrség és a katasztrófavédelem egyszerre érkezett a helyszínre eloltani a lángokban álló családi ház földszintjét.

A helyszínen kiderült, hogy szándékos gyújtogatásról lehetett szó, ezután kezdte el keresni a rendőrség a házat tulajdonló nőt. A lakók elmondták: miután értesítették a rendőrséget, azonnal kimenekítették az ott tartózkodó mozgásképtelen, idős férfit.

Kedd reggel Balatonvilágosról tárcsázta a segélyhívót a nő, és feladta magát, amiért előző este felgyújtotta a mányi ingatlant. A rendőrök a helyszínen elfogták az 54 éves nőt, majd védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt őrizetbe vették és gyanúsítottként kihallgatták.

A kihallgatáson azt mondta, élettársa gyermekével való rossz viszonya miatt döntött úgy, hogy benzint vásárol a bicskei benzinkúton, szétlocsolja a ház két emeletén, majd felgyújtja. Azután menekült Balatonvilágosra, hogy a ház lángra lobbant.