Holtan találták meg a márciusban eltűnt CEU-s diákot

2020.07.08. 18:54 Módosítva: 2020.07.08. 21:54

Holtan találták meg azt a CEU-s diákot, akiről még márciusban írta meg a sajtó, hogy eltűnt – tudta meg az Index.

Raza Khan
Raza Khan
Fotó: Police.hu

A fiatalember eltűnése után egy héttel a Pestisrácok azt állította, hogy Raza Khan koronavírus hordozója lehet, miután közvetlen ismerősei azok az irániak, akiket az elsők között szállítottak a Szent László Kórházba és helyeztek karanténba. A lap – bármilyen bizonyíték nélkül – azt is közölte, hogy a pakisztáni nem akart karanténba kerülni, és azért tűnhetett el. 

Csakhogy a CEU már akkor cáfolta a Pestisrácok cikkét, azt állítva, hogy nincs tudomásuk olyan információról, amely alátámasztaná, hogy a diákjuk megfertőződött volna a vírussal. A CEU akkor arra kérte a média képviselőit, hogy ne terjesszenek ténybeli alapot nélkülöző híreket. Azt ugyanakkor a CEU elismerte, hogy a hallgatójuk eltűnt. 

Az Index úgy tudja, nemrég holtan találtak rá Raza Khanra, de a halálának körülményei nem ismertek. Birtokunkba került egy levél, amit Michael Ignatieff, a CEU rektora és elnöke írt. Ebben a rektor tudatja, hogy Raza Khan holttestét a hozzátartozói hazaszállíttatták Pakisztánba. Úgy tudjuk ugyanakkor, a CEU vezetése sem ismeri a fiatalember halálának a körülményeit.