Gyöngyi
4 °C
13 °C

Harcosok klubját alapítottak a marcali kamaszok, bunyóztak, aztán vádat emeltek ellenük

2020.07.16. 10:22 Módosítva: 2020.07.16. 10:23

Harcosok klubjában képzelték magukat a marcali fiatalok, ez a címe a Somogy Megyei Főügyészség közleményének. A cím viszonylag jól leírja a történteket, amelyben 16-17 éves kamaszok nem hirtelen felindulásból estek egymásnak, hanem párbajra hívták ki egymást, de úgy tűnik, a párbaj szabályait nem tartották be.

Két 17 és egy 16 éves diák 2019 novemberében együtt indult iskolába Marcaliba. A buszmegállóban vártak, amikor a két 17 éves fiú valamin nagyon összeveszett. A buszmegállóban nem estek egymásnak, hanem megbeszélték, hogy a tanítás után találkoznak, és megverekszenek egymással.

A fiúk délután a marcali távolsági buszpályaudvarról több társukkal együtt átvonultak egy sportpályára, ahová meghirdették a viadalt. 

A két 17 éves fiú percekig ütötte-rúgta egymást, hol az egyik, hol a másik kerekedett felül, végül egyikük a társa nyakát a könyökhajlatba fogva elkezdte fojtogatni.

A verekedés annyira eldurvult, hogy társaik igyekeztek szétválasztani őket, de ez csak rövid időre sikerült. Újra egymásra támadtak, az egyik fiú a nyakánál fogva próbálta földre szorítani a másikat, miközben a másik meg akarta harapni ellenfelét. 

A párbajba ekkor beavatkozott az egyik verekedő fiú 16 éves társa is. Ő fejbe rúgta az ekkor éppen földre vitellel próbálkozó, 17 éves fiút, akit az ilyen módon erőfölénybe került társa még kétszer ököllel megütött. Az őket néző fiatalok ekkor vetettek véget az összecsapásnak.

Az egymással összeverekedő fiatalok végül könnyű sérülésekkel megúszták az esetet.

A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a két 17 éves és a 16 éves fiúval szemben. Mindhárman büntetlen előéletűek és beismerő vallomást tettek. Az ügyészség azt javasolja, hogy a büntetésük próbára bocsátás legyen.