Kicsi a lyuk, de nagy a baj a Vámház körúton

2020.07.17. 09:26

Harmadik napja nem közlekedik a 47-es és 49-es villamos a Deák tér és a Szent Gellért tér között, miután kedden este beszakadt az úttest a Vámház körúton, a Lónyay utcánál. A BKK pótlóbuszokat sem indított. 

Mivel az MTI fotói alapján nem tűnik hatalmasnak a Vámház körúton keletkezett lyuk, ezért megkérdeztük a BKK-t, hogy kinek a feladata lenne az úthiba megjavítása, és mikorra várható. Levelünkre a BKV Zrt. válaszolt, akik azt írták, hogy a hibaelhárítás az ő feladatuk, "amely azonban gondos előkészítést és tervezést igényel".

Szakemberek vizsgálják a villamos sínek között beszakadt útpályát a Vámház körúton 2020. július 15-én.
Szakemberek vizsgálják a villamos sínek között beszakadt útpályát a Vámház körúton 2020. július 15-én.
Fotó: Mónus Márton / MTI

Mint írják, a törmelék eltávolításának és a gödör kellő mértékű kibővítése és feltárása után dönthető el a szükséges beavatkozás mértéke.

Vizsgálatuk eredménye szerint a keletkezett üreg feltöltésén kívül a villamosvágányt is szabályozni kell, mivel az megsüllyedt.

Ehhez a sínszálakat el kell vágni, majd újra a megfelelő szintre, magasságba emelni, és az aláöntést követően újra össze kell hegeszteni. Ezután következhet csak az aszfaltburkolat építése. 

Arra a kérdésünkre, hogy mikor indulhatnak újra a villamosok, a BKV azt felelte,

a burkolatjavítások terveik szerint a héten befejeződnek, a várható indulásról később adnak hivatalos tájékoztatást.  • Tippek
  • Lakáshitel