Fegyházbüntetést kértek a nőre, aki fel akarta gyújtani haragosát

2020.07.17. 11:16

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Fejér Megyei Főügyészség azzal a nővel szemben, aki Székesfehérváron egy bevásárlóközpont előtt benzint öntött haragosaira, majd egyiküket megpróbálta felgyújtani – írja közleményében az illetékes ügyészség.

A vádirat szerint a nő 2019. szeptember 22-én reggel azért ment több társával együtt egy székesfehérvári bevásárlóközpont elé, hogy egy korábbi nézeteltérést tisztázzanak egy másik családdal. A két nagy létszámú társaság között dulakodás alakult ki, és közben a nő a magával vitt motorbenzint a másik család két női tagjára locsolta.

Miután egyikük eltávolodott a csoporttól, a 59 éves nő a nála lévő öngyújtóval meg akarta gyújtani a másik sértettet, akinek azonban sikerült kivernie a nő kezéből az öngyújtót.

A rálocsolt benzin meggyújtása halálos égési sérüléseket és lényeges testi gyötrelmet okozhatott volna. Az ügyészség végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.