Csaba hihetetlen mesékkel, Balázsként, Lajosként, és önmaga feleségeként is megzsarolt egy nőt a meztelen képeivel

2020.07.20. 09:32 Módosítva: 2020.07.20. 14:56

Nem tudott leállni az átveréses zsarolással egy férfi, újra és újra megkeresett egy nőt, és magát mindig másnak kiadva zsarolt ki tőle újabb és újabb pénzeket ugyanazokkal a képekkel. Összesen 3 millió 850 ezer forintot szerzett meg tőle, írta az ügyészség honlapja.

A Győri Járási Ügyészség vádirat szerint a történet a következőképp nézett ki:

  1. A férfi, akinek a valódi neve Csaba, 2017 év végén Balázs néven ismerkedett meg a nővel egy társkereső oldalon. Intim fotókat kért és kapott tőle.
  2. Miután a kapcsolatuk megszakadt, saját nevét használva, Csabaként újra felvette a kapcsolatot a nővel, azt állítva, hogy pornóoldalakon látta meg a róla készült képeket. Megígérte neki, hogy ezeket a képeket egy illegális szoftverrel minden weboldalról eltávolítja. Ezért 150 000 forintot kért és kapott.
  3. Aztán Csaba a saját feleségeként jelentkezett be a nőnél, és összesen kétmilliót kért és kapott azért, hogy a fotók ne kerüljenek nyilvánosságra.
  4. Néhány hónap múlva, Lajosként bemutatkozva arra hivatkozással kereste meg a nőt, hogy főnöke tönkre akarja őt tenni az intim fotók miatt. Ekkor a nő ismét Csabához fordult, hogy mint már egyszer, megint törölje a képeket az illegális szoftverével. Csaba mindezért 1 150 000 forintot kapott.
  5. Fél év múlva saját nevében, Csabaként 550 000 forintért a hölggyel visszavásároltatta a saját fotóit.
  6. Még egy alkalommal 150 000 forintot próbált a nőtől megszerezni arra hivatkozással, hogy „idegeneknek az internetes dolgaihoz történő hozzáférését” fogja letiltani egy szoftverrel, de ekkor a sértett már nem fizetett, hanem a hatóságokhoz fordult.

Utóbbi mozzanatokkal egy időben a vádlott már Gábor néven egy újabb hölggyel kötött ismeretséget, ismét egy társkereső oldalon.

A forgatókönyv valószínűleg senkit nem lep meg innentől:

A nő kódot adott az egyik közösségi oldalon lévő profiljához, ahonnan a vádlott ugyancsak intim fotókat szerzett meg. Három nappal később azzal kereste meg a nőt, hogy pénzért cserébe eltávolítja a fotókat a különböző weboldalakról, ahol azokat megtalálta. Mivel a nő nem fizetett, két hónappal később azzal zsarolta meg őt, hogy közzéteszi a fotókat az interneten. A nő nem válaszolt, hanem feljelentést tett.

Csaba minősített csalás és más bűncselekmények miatt a Győri Járásbíróságon felel majd tetteiért.