Eddig tízmilliárd forintot kapott előkészületekre a vadászati kiállítás

2020.07.20. 19:37

A korábbi 7 milliárd forint helyett már 10 milliárd forintot költhetnek a jövő évi vadászati kiállítás előkészítésére

- mondta Kovács Zoltán kormánybiztos az RTL Híradónak. Hozzátette, jövőre is optimisták a költségeket illetően, de végső összegeket nem árult el. 

Az RTL szerint a tervezett költségek túlléphetik az 50 milliárd forintot is. 

A tervek szerint 2021-ben lesz a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nevével fémjelzett, de mára már Kovács Zoltán államtitkár által szervezett vadászati kiállítás, amire még a koronavírus-járvány közepette is milliárdokat csoportosítanak át. Legutoljára április végén   újabb 1,677 milliárdot forintot csoportosítottak át  a vadászati kiállításra az idei költségvetésből. Egyben rögzítették azt is, hogy a kiállítás és a hozzá kapcsolódó rendezvénysorozat előkészítésével és lebonyolításával kapcsolatos eszközbeszerzésekre nem vonatkozik az a 2013 év végi kormányhatározat, mely a kormány irányítása alá tartozó fejezetek költségvetési szerveinél tilalmat rendel el többek között autók, bútorok, informatikai eszközök beszerzésére.

Majd június végén kiderült, kísérőeseményeket is félmilliárd forintból szerveznek

Az óriási pénzeket  Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára azzal indokolta, hogy:

az élet újraindulása szempontjából fontos a világszínvonalú nemzetközi rendezvények megtartása Magyarországon.

Az eseményre eredetileg egymillió látogatót vártak, de azóta kitört a koronavírus-járvány. A kormány viszont továbbra is kitart a rendezés mellett.

A Jobbik nyilatkozott az RTL-nek, szerintük ilyen költségek árán nem szabadna megrendezni az eseményt, mert biztosan nem térül meg a befektetett pénz.  • Tippek
  • Árfolyam