Müller Cecília: Pápa a következő gócpont

2020.08.06. 22:20

Müller Cecília azt mondta, hogy Pápa a következő koronavírús-gócpont az országban – hallható az RTL Híradóban. Az országos tisztifőorvos 22 regisztrált esetről számolt be, bár a város polgármestere szerint a Pápa környéki betegeket is beleszámolta, ő csak 20 esetről tud.

Müller szerint azért kezdhetett el felgyorsulni a vírus terjedése, mert egy beteg közösségbe ment. Eközben kiderült, hogy egy gyermekorvosi ügyeleten dolgozó asszisztens is fertőzött, egy orvos emiatt karanténba került, ahol megfigyelik.

Megindult a városban a kontaktkutatás, aminek a végét Müller szerint nehéz megjósolni, mert ki kell várni a 14 napos lappangási időt. Emellett az is előfordulhat, hogy valaki nem produkál tüneteket, így csak tesztek elvégzésével lehet biztosra megmondani, hogy ki fertőzött, és ki nem.

A városban az orvosi ügyeletek visszatérnek a tavaszi üzemmódba: a rendelők nem nyitnak ki, a betegek először telefonon kell, hogy konzultáljanak az orvosokkal. Visszatérnek a szigorú maszkviselési- és kézfertőtlenítési szabályok, és a védőnői családlátogatás is szünetel.

A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási ideje is változik, és csak azok mehetnek be személyesen, akik máshogy nem tudják elintézni az ügyüket.   • Tippek
  • Babaváró hitel