Máté, Mirella
8 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Végiglopkodta Győr-Moson-Sopront egy szlovák bűnbanda

2020.08.08. 09:16

Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök vetettek véget annak a lopássorozatnak, amelyet több megyét érintően követett el egy szlovák bűnözői csoport kempingekben, panziókban, vendégházakban megszálló vendégek sérelmére – írja honlapján a rendőrség.

Győr-Moson-Sopron megyében 2020 júliusában elszaporodtak a szálláshelyek vendégei ellen elkövetett lopások. A bejelentők a legtöbb esetben arról számoltak be, hogy a sátrakból vagy a leállított, nyitott lakókocsikból, illetve az apartmanokba besurranva loptak el tőlük ismeretlenek különböző értékeket: pénzt, ruhákat, elektronikus berendezéseket, számítógépeket, parfümöket, táskákat.

A rendőrök minden esetben büntetőeljárást indítottak. Az esetek helyszíneinek közelsége, az elkövetési időpontok hasonlósága, illetve azok végrehajtásának módja (besurranás) alapján a nyomozók feltételezték, hogy a lopások egyazon elkövetői körhöz köthetők, ezért összedolgoztak: adatokat és információkat gyűjtöttek, elemeztek, tanúkat kutattak, összefüggéseket kerestek a cselekmények között. Ennek eredményeképpen került látókörbe egy szlovák rendszámú autó, illetve néhány olyan ember, akik több lopás helyszínén is megfordultak vele.

Később a rendőrök ellenőrizték az autót és a benne ülőket, feltehetően ezért a későbbi bűncselekmények elkövetésénél lecserélték a kocsijukat, és már egy másikat használtak. A beazonosított elkövetőkön végül 2020. augusztus 6-án éjjel, Nyúlon ütöttek rajta a rendőrök azután, hogy előtte egy magyar házaspár lakóautójából egy Nike sportcipőt és némi készpénzt loptak el.

A nyomozók mind az öt férfit elfogták, majd a Győri Rendőrkapitányságra előállították őket, és lefoglalták az autójukat, illetve az abban talált ruhákat, telefonokat, multifunkcionális fogót, szájmaszkokat és gumikesztyűket. A szlovák férfiakat a rendőrök őrizetbe vették, majd lopás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, és indítványozták a letartóztatásukat.

Az elfogásukról videót is közzétett a rendőrség: