Vasárnapig tombol a strandidő, de a hét végén visszatérnek a zivatarok

2020.08.20. 15:54

Augusztus 21-én, pénteken túlnyomóan napos idő lesz, csak kevés gomolyfelhő lehet, csapadék pedig nem várható, jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat, hozzátéve, hogy a néhol még élénk északnyugati szél estétől mindenütt mérséklődik, ugyanakkor pénteken a Dunántúlon helyenként megélénkül a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között várható, nappal viszont 29-33 fokra lehet majd számítani.

A jelenleg Európa nyugati részét érinti hideg front száraz levegőt tol maga előtt, ezért lesz pénteken és szombaton is sok napsütés, amit az Afrika felől északra áramló levegő tesz még melegebbé. Ez a hatás szombaton érezteti majd legjobban magát, ekkor az éjszakai minimum 14-20, a nappali maximum 31-34 fok körül mozog majd.

A jelenleg Nagy-Britannia fölött tomboló vihar előszele szombat késő délután, kora este már elérheti az ország nyugati határát, így megnövekedő felhőzetre lehet számítani, vasárnap pedig már országszerte kialakulhat zápor, zivatar, hiszen ekkor száguld majd át a hidegfront az országon. Ennek köszönhetően az ország délkeleti (32) és északnyugati (26) részei között jelentősebb hőmérsékletkülönbség alakulhat ki.

A hét elején 25-28 fok közé esik majd a hőmérséklet, és továbbra is zivatarokra kell majd számítani.