Új vágányokon suhanhatnak a vonatok a Nyugati és a Városliget között

2020.08.29. 12:16 Módosítva: 2020.08.29. 12:55

Vasárnap véget ér a ceglédi (100a) vonal a Nyugatitól a Városligetig tartó, bevezető szakaszának felújítása, közölte a Mávinform. A menetrendi korlátozások hétfőn hajnali négykor véget érnek, a vonatok ekkor már a felújított vágányokon közlekedhetnek.

Májustól augusztus végéig 5,6 kilométeren építették át a vágányokat, sok váltót kicseréltek, a távközlési eszközök, a biztosítóberendezések és a felsővezetékek karbantartását is elvégezték. A váltófűtési rendszereket is korszerűsítették, így a remények szerint a váltók már nem fognak lefagyni télen. 

A Nyugati tetőszerkezetének felújítása miatt azonban a ceglédi elővárosi és a záhonyi sebesvonatok menetrendje változik augusztus 31-től december 4-ig.

  • A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon közlekedő sebesvonatok Zuglóból indulnak és oda érkeznek a Nyugati pályaudvar helyett. A sebesvonatokhoz a Nyugatiból Zuglóig az InterCity és elővárosi vonatokkal utazhatnak. Zuglóból ugyancsak igénybe vehetők a Nyugatiig az IC és elővárosi vonatok.
  • Vasárnaponként a Záhonyból 13:03-kor és 15:03 induló sebesvonat, a Nyíregyházáról 17:01 órakor induló Televonat, továbbá a Zajtáról 14:34-kor induló Hétmérföldes sebesvonat a Nyugati pályaudvarig közlekedik.
  • Munkanapokon a Szolnokról 5:40-kor induló gyorsított vonat Zuglóig közlekedik.
  • A Szegedről 4:34-kor induló gyorsvonat a Nyugati pályaudvarra érkezik.
  • Zuglóból indul 17:34-kor Szolnokra egy gyorsított vonat hétfőtől csütörtökig.