Több egyetem hallgatóit is pozitívra tesztelték

2020.09.02. 20:50
Koronavírussal fertőződött meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) több hallgatója is.

Tizenkét hallgatót diagnosztizáltak koronavírus-fertőzéssel az Nemzeti Közszolgálati Egyetemen – tudta meg a Magyar Hang. Az intézmény tájékoztatása szerint 11 hallgató otthon van, egyet azonban kórházban ápolnak. Azt is közölték, hogy szigorítottak a biztonsági előírásokon. 

További információk szerint az egyetem kollégiumából összesen 35 diák van karanténban. Az NKE tanévnyitó ünnepségét kedden tartották, amelyen a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, Orbán Balázs is megjelent.

Szintén szerdán derült ki, hogy koronavírusos a BGE több hallgatója is. A 24.hu szerint nem nevezték meg, hogy pontosan hány embert diagnosztizáltak, de az érintettek állítólag jól vannak, csak enyhe tünetekről számoltak be. 

Kedden adtuk hírül, hogy a Corvinus gólyatábora után tizennyolc hallgató vírustesztje lett pozitív. 

Egy olvasónk írta, hogy lányát a hétvégén költöztették be a BGE kollégiumába, itt azt tapasztalták, hogy semmilyen komoly járványügyi védekezés nem volt, tehát nem kellett maszkot használni, kézfertőtlenítőt sehol nem találtak kihelyezve, és testhőt sem mértek. 

Ezzel szemben, olvasónk fia az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán kollégiumába költözött be, és úgy vélte, hogy nagyon profi intézkedések voltak.