Forgalmi dugóból halászták ki a rutinos rablót

2020.09.04. 16:58

A parádés elfogásról a police.hu rendőrségi portál adott hírt. Egy 29 éves autótolvajt kerestek a zuglói nyomozók szeptember 1-én, akit véletlenül észrevettek a Róbert Károly körúton a forgalmi dugóban araszolni. Egészen addig követték, amíg egy óbudai parkolóban meg nem állt, ahol odaléptek hozzá és igazoltatták. Az autótolvaj trükközni próbált és hamis adatokkal igyekezett a rendőröket félrevezetni, majd mikor érezte, hogy ez a játszma elveszett, abbahagyta a hazudozást és beismerte, hogy lopta az autót. A férfiról kiderült, hogy több is a van a rovásán: a  zuglói rendőrök egy panzióból történt lopás, míg a XIII. kerületi rendőrök pedig egy irodaházi lopás miatt keresték.

A 29 éves férfi augusztus 24-én egy Váci úti irodaházból több mint 3 millió forint értékben lopott el műszaki cikkeket, egyebek mellett laptopokat, mobiltelefonokat, valamint egy bankkártyát, amellyel később vásárolt is egy étteremben. A lustának tényleg nem nevezhető tolvaj néhány nappal később, augusztus 27-én egy panzió konyhájából lopta el az egyik alkalmazott tárcáját és mobilját. 

Kapcsolódó

Gránáttal fenyegetőző autótolvaj ejtett túszul egy rendőrt Ukrajnában

A bűnügyi rendőrség egy ezredesi rangú tisztje önként túsznak jelentkezett a rendőrjárőr helyett, és beült a férfi mellé az autóba.