Telex néven folytatják

2020.09.04. 18:40 Módosítva: 2020.09.05. 11:00
Alapító támogatókat keres az új főszerkesztő.

A volt indexesek Telex néven terveznek oldalt.

Az újság elindításához szükséges kezdő pénzmennyiségre gyűjtünk, ha tehetitek, támogassátok a Telexet, és ezt osszátok is meg minél több emberrel! 

– fogalmazott Munk Veronika, leendő főszerkesztő. 

A dolog érdekessége, hogy, már az Index főszerkesztőjének júliusi kirúgása előtt kilenc nappal bejegyzett cég áll a felmondott Indexesek reménybeli új lapja mögött. A Média1 derítette ki, hogy a Kárpátok Kommunikációs Ügynökség Kft. a tulajdonosa a telex.hu domainnévnek, amelyen a távozott indexesek most adományokat várnak, hogy el tudják indítani portáljukat. A cég tulajdonosa Kárpáti András, Kárpáti Márton leköszönt főszerkesztő-helyettes testvére.

A céget július 13-án jegyezték be, Dull Szabolcs főszerkesztőnek a tulajdonos július 22-én mondott fel.

Kárpáti Márton családi okokra hivatkozva, közös megegyezéssel távozott Dull menesztése előtt, ennek ellenére úgy állította be távozását, mintha ez Dull elbocsátása miatt történt volna meg. Kárpáti a Media1-nek adott nyilatkozata szerint mindez egyáltalán nem azt bizonyítja, hogy a távozók előre eltervezték az Index bedöntését, hogy a helyén új lapot hozhassanak létre, hanem pusztán véletlen időbeli egybeesésről van szó.

Szeptember 1-jén így búcsúztunk kollegáinktól.