Az egri önkormányzatot is elérte a koronavírus, egy alkalmazott a fiától kaphatta el a fertőzést

2020.09.06. 16:39

Koronavírusos lett egy önkormányzati dolgozó Egerben. A hivatal munkatársa fiától kaphatta el a fertőzést. Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy az önkormányzat számos intézkedést hozott reagálva a második hullámra. 

Vasárnap reggel az önkormányzat is megerősítette az Egri ügyeknek, hogy valóban igazolták a koronavírust az egyik önkormányzati dolgozónál, aki vélhetően fiától kaphatta el a vírust. A portál idézte Mirkóczki Ádám polgármestert is, aki szerint az intézmények fertőtlenítése folyamatosan zajlik, a fertőtlenítőkészleteket felmérték, jelenleg Eger tartalékai elégségesek, de döntöttek beszerzésekről is. Helyes döntés volt minden egri háztartásba mosható maszkokat eljuttatni, de még több ezer maszk van tartalékon a városnak. 

Mirkóczki Ádám szerint a tavasszal kihelyezett fertőtlenítőpontokat bármikor ki tudják helyezni újra. Az ottani munkát önkéntesekkel tudnák megoldani, mivel a tavasszal segédkező intézményi dolgozók és sportolók munkájuk miatt már elfoglaltak. Ezért önkéntesek jelentkezését várják.