Bernát, Felícia
EUR 384,14 Ft
USD 363,96 Ft
8 °C
30 °C

Vírus is jöhet a koronavírusról szóló mailben

2020.09.07. 11:30
Komoly fenyegetést jelentenek a trükkös, megtévesztő üzenetekben érkező vírusok – figyelmeztet a szakértő.

Az otthonról végzett munka során több fenyegetésnek is ki van téve a számítógéphasználó. Elsősorban a nagyobb vállalkozások, hivatalok online jelenlétére jelentenek veszélyt a hackerek különböző típusú leterheléses támadásai (denial of service – DoS), amelyek webáruházakat, honlapokat tesznek elérhetetlenné.

Az M1 Ma Reggel című műsorában megszólaló szakértő, Keleti Arthur felhívta a figyelmet a vírusokat tartalmazó, social engineering-nek nevezett megtévesztő üzenetekre, amelyeket megnyitva számítógépes kártevőket telepít a felhasználó szándéka ellenére. Éppen ezért felhívta a figyelmet a kötelező óvatosságra, azaz arra, hogy csak ismert forrásból származó fájlokat nyissunk meg.

A kiberbűnözők akár koronavírussal kapcsolatos, hivatalos tájékoztatásnak tűnő üzenetekbe, vagy egyéb azonnali megnyitásra ösztönző csatolmányba is elrejthetik a vírusokat, ezért érdemes otthonra is beszerezni egy vírusirtó programot.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek