A pécsi főorvos szerint nehéz időszak elé nézünk

2020.09.08. 19:07

A Pécsi Stop szemlézte Kanizsai Péter, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ sürgősségi osztályvezetőjének mai Facebook-bejegyzését, melyben a  főorvos mindenkit arra kér: készüljön fel, mert nagyon nehéz időszak jön.

Az osztályvezető szerint hamarosan telítődnek majd a kórházi osztályok – legalábbis a sürgősségi osztály mindenképp –, ennélfogva emelkedni fog az egyébként sem rövid és zökkenőmentes várakozási idő. A főorvos szerint nem mindenkit tudnak majd tesztelni, de ha valaki rosszul lesz, ellátják. 

Az, hogy úgy tűnik, semmi sem történik, nem igaz, az ajtók mögött pörög az élet. Igyekszünk mindenkit tájékoztatni, de ez sem lesz zökkenőmentes. Egyszóval: nehéz időszak elé nézünk, mindenkitől kérem, hogy legyen toleránsabb, türelmesebb, hordjon maszkot zárt térben, mosson kezet gyakran, kerülje a direkt kontaktust! És még valami: NEM tudunk tesztelni mindenkit. Ha tüneteitek vannak, maradjatok otthon, ha rosszul vagytok, hívjatok mentőt, amely behoz minden beteget a sürgősségire, ahol el fogjuk látni

– írja Kanizsai Péter, aki szerint csak idő kérdése, hogy a veszélyeztetett korosztály mikor fertőződik meg. Példaként említette Floridát, ahol ehhez öt hét kellett a járvány kirobbanását követően.

Kedves Ismerőseim, Barátaim! Nem szoktam feleslegesen írogatni, de most úgy érzem itt az ideje, hogy felhívjam a...

Közzétette: Kanizsai Péter – 2020. szeptember 7., hétfő