Bayer Zsolt: Nehogy már nekem az Orbán Viktor intézi a vári lakást, mert mindjárt felzokogok!

D MTI20190330003
2020.09.10. 17:05 Módosítva: 2020.09.10. 17:21

Én ezt a rendszert szolgálom, és erre büszke vagyok címmel adott nagyinterjút az Azonnalinak Bayer Zsolt jobboldali publicista. A beszélgetésben kérdezték a Simicska Lajoshoz fűződő viszonyáról, arról, hogy írna-e az Indexre, de szóba került a budai Várban megszerzett lakásának ügye is. 

A publicista szerint nem hívták az Indexhez írni, de ha hívnák, se feltétlenül jönne:

A Szombathy Pali engem sosem fog megkérni, hogy írjak az új Indexbe. Ha engem ott valaki megkérne, hogy írjak, az Balogh Ákos lenne, de valószínű, hogy ő sem kérne meg. Meg szerintem nem is írnék.

A publicista hozzátette, hogy azért sem, mert nem akarna ártani az Indexnek, szerinte „most árgus szemekkel fogják figyelni, hogy hol vannak azok a kormánypártiak, akik elkezdenek oda írni”. 

Bayer Zsolt a Várban szerzett önkormányzati műemlék lakásokkal kapcsolatban a következőket reagálta:

Mindenki bele van kényszerítve, hogy, úgymond, törvénytelenséget kövessen el.

A publicista egyben hozzátette, hogy „baromság” a vonatkozó jogszabály. 

Mikor olvasgatok én lakástörvényt önök szerint? Menjenek fel a Várba, és kérdezzék meg: tízből tizenegy így csinálja, mert máshogy nem lehet. És akkor engem kezdenek el cseszegetni?

– fogalmazott. Állítása szerint nem nézett utána a lakásbérlésekre vonatkozó törvénykezésnek, amikor 42 000 forintért bérelte a budai Várnegyedben lévő lakását. Azt, hogy politikai kapcsolatai révén bérelhet jelentősen a piaci ár alatt, kikérte magának:

Nehogy már nekem az Orbán Viktor intézi a vári lakást, mert mindjárt felzokogok!

Bayer a kilencvenes évek sajtóviszonyairól a következőket mondja:

Volt a komcsiknak egy jó erős, frankó sajtója, és azonkívül nem volt semmi. Ez ilyen egyszerű. (Nevet.)

Emellett az interjúban beszél még arról, miért találta Orbán Viktorral ellentétben Simicska Lajost bunkónak, milyen volt Simicska fegyveres kísérete, és hogy miért kedveli Puzsér Róbert és Tamás Gáspár Miklós írásait.

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (jobbról a harmadik), Bayer Zsolt újságíró (jobbról a negyedik) a párt 31. születésnapi ünnepségén a Fidesz Lendvay utcai székházában 2019. március 30-án. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)