Már csak kettőt kell aludni, és előkerülhetnek az őszi kabátok

2020.09.16. 06:29

Ma még kitart az indián nyár, de két nap múlva már igazi őszi időjárás vár ránk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán még 33 fok is lehet, péntektől viszont jön a hidegfront, éjjel akár 15 fokig is zuhanhat a hőmérséklet. 

Szerdán dél felől fátyolfelhők érkeznek fölénk, amelyek kissé szűrhetik a napsütést, emellett kevés gomolyfelhő is képződik. Csapadék azonban továbbra sem lesz. Főként a Duna vonalában és a déli országrészben megélénkül, néhol megerősödik a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 között valószínű. Késő estére többnyire 16 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön még mindig igen biztatónak tűnik a legmagasabb nappali hőmérséklet, amely az előrejelzés szerint 25 és 31 fok között várható, bár az OMSZ szerint aznap már érezni fogjuk a közelgő hidegfront hatását, csütörtökön ugyanis a déli óráktól egyre többfelé megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan zápor, zivatar is várható, eleinte főleg nyugaton és északon, majd másutt is. 

A legrosszabb pedig csak ezután jön, pénteken ugyanis egy hidegfront éri el hazánkat, és bár a nappali 19 és 23 közötti maximum hőmérséklet még nem tűnik olyan tragikusnak, éjszakára 9 és 15 fok közötti hőmérsékletet jósolnak.